Nytår 2021 – ud af huset

NYTÅR 2021

nytår 2021 – ud af huset

Forret

Koldrøget kammusling
med syrlig æble, jordskokkepuré,  jordskokke chips, røgede mandler og salturt

 

 Hovedret

 Entrecote
med kartoffelfondant, saltbagt knoldselleri, smørstegt gulerod, balsamicobagt figen og portvinssauce

 

Dessert

 Gateau Marcel
med tyk vaniljecreme, råsyltede skovbær, skovbærgelé, ristede hasselnødder og citronverbena


385 kr. pr. kuvert

 

Bestil på tlf. 71749900 eller pr. mail til info@karetmagerenshus.com

Bestilling senest d. 23.12.21

Afhentning d. 31/12 mellem kl. 11.00 og kl. 16.00

 

Karetmagerens  nytårs vinmenu 2021

i samarbejde med næstved vinkompagni

 

Hvidvin

Kendall-Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay

Kendall-Jackson Vintner´s Reserve Chardonnay 2018 er produceret af 100 % Chardonnay druer fra forskellige steder i Californien: Monterey, Santa Barbara, Mendocino og Sonoma. For at bevare optimal friskhed i frugten presser man hele klaser og afstilker således ikke druerne. Vinen har været ligget ”sur lie” på fransk og amerikansk eg, hvoraf kun en beskeden del er nye fade.

Resultatet er en harmonisk og frisk hvidvin med en flot medium gul farve og en intens duft af mango, papaya og ananas, citron og lime og så et røget strejf. Vinen er fyldig med en cremet tekstur. Aromaerne går igen i smagen, som nok er tør men med udtalt frugtighed og et strejf af vanilje og smørkaramel i den lange eftersmag.

Vinen er særdeles velegnet til fede fisk, til hummer eller hummerbisque, til fjerkræ samt til kalv. Vi anbefaler at nyde denne vin, mens den er forholdsvis ung og stadig i besiddelse af sin friske karakter.

129 kr. pr. flaske

 

Rødvin

Mas de Boislauzon Chateauneuf-du-Pape

Chateauneuf-du Pape – Mas de Boislauzon 2016 Økologisk.. En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.
Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten – et element som går igen i vinen.

 349 kr. pr. flaske

 

Portvin

Taylor’s 10 yo tawny port

Taylors 10 års Tawny Port. Denne 10 års portvin har været lagret i egetræsfade i 10 år. Det er en utrolig elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens bouquet af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til kaffe, desserter samt bløde oste. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

Firmaet Taylor’s – eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder – er over 300 år gammel. Taylor’s er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor’s hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres verden over. Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

199 kr. pr. flaske

 

Tilbud

Ved køb af 6 fl. Hvidvin, 6 fl. Rødvin og 2 fl. Portvin tilbydes en flaske mousserende vin til kl. 24.00 uden beregning
(værdi 149,-)

 

Skal bestilles direkte hos Næstved Vinkompagni på www.naestvedvinkompagni.dk